Увага!

1. Усі наші роботи пройшли захист і отримали високу позитивну оцінку


.

2. Зателефонувавши за телефонами: 80505603140, 80673126507 (Микола) або написавши лист studentamua (собачка) mail.ru, ви отримаєте абсолютно достовірну і оперативну відповідь на ваші запитання.

3. Ви можете замовити цілу або тільки частину роботи:
- реферат - від 50 грн.
- контрольна - від 60 грн.
- курсова - від 200 грн.
- дипломна - від 500 грн.

4. За мінімальну доплату можуть бути внесені оперативно оновлення або переробки під ваші вимоги. Вартість доплати залежить від об'єму необхідного доопрацювання або переробки.

В рамках всіх доопрацювань і переробок дається ГАРАНТІЯ.





Автореферати Оплата
Замовити
Контакти










Besucherzahler rusian brides
счетчик посещений
web clocks relojes webs
Contatore
Besucherzahler ukrainian girls
website counter
Besucherzahler russian marriage
contatori per blog
contadores de visitas mail order brides
contatori per blog
besucherzahler contador de visitas
Contatore per sito






Форма заказа работ временно не работает. Если вы хотите купить какую-то работу, тогда просто отправьте СМС на номер 0505603140 или 0673126507 с вашим e-mail и ID номером работы (или темой) .

На ваш e-mail вы получите варианты оплаты и, после её осуществления, работа будет отправленна вам в самые короткие строки.

Если возникнут вопросы, набирайте 0505603140 или 0673126507 (с 09:00-21:00)


СТАДІЯ ПОПЕРЕДНЬОГО РОЗГЛЯДУ ТА ЇЇ ПРОЦЕСУАЛЬНЕ ЗНАЧЕННЯ

Дисципліна:

Кримінально-процесуальне право

ID роботи:

4061

Вид роботи:

Контрольна

План:

ВСТУП           3
1. Процесуальний порядок попереднього розгляду справи суддею      4
2. Практика застосування кримінально-процесуального законодавства при попередньому розгляді кримінальних справ у судах першої інстанції        9
ВИСНОВОК  21

ВИКОРИСТАНА ЛІТЕРАТУРА     22

Інтервал:

1

Ваше ім'я:
Ваш контактний телефон:
E-mail:

Тема та ID роботи:
Кількість сторінок:

22

Рік написання:

2010

Ціна:

40 грн.

натисніть

Для отримання паролю відкриття документа зробіть оплату будь-яким із нижче перерахованих способів і зателефонуйте нам

Після оплати напішіть на адресу [email protected] і вкажіть ID роботи за яку ви перерахували кошти
Інші варіанти: 1) Переказ грошей із будь-якого відділення банку на розрахунковий рахунок; 2) переказ грошей на картку у будь-якому відділенні Приватбанку; 3) Переказ грошей через термінали «IBOX» - автомати миттєвої сплати у магазинах, супермаркетах і т.д.; 4) Оплата поповненням мобільного телефону або дивіться детально як отримати роботу за 10 хвилин!

У разі відсутності підстав для направлення справи за підсудністю іншому суду, зупинення чи закриття справи, повернення справи прокурору, повернення справи на додаткове розслідування справа призначається до судового розгляду.
У справах, які були порушені прокурором відповідно до правил статті 430 КПК і надійшли до суду від прокурора з обвинувальним висновком, необхідно проводити попередній розгляд у порядку, передбаченому главою 23 КПК, але у строки, що визначені в статті 431 КПК.
Перевірка наявності підстав для призначення справи до судового розгляду чи для прийняття іншого рішення у справі здійснюється в засіданні з попереднього розгляду справи, яке у всіх випадках і за всіма категоріями кримінальних справ провадиться одноособово суддею, якому справа передана у провадження відповідно до встановленого в суді порядку, незалежно від того, в якому складі суду така справа може розглядатися відповідно до вимог статті 17 КПК.
Про призначення справи до попереднього розгляду окремий процесуальний документ не виноситься.
Про день, час і місце попереднього розгляду справи учасники процесу повідомляються за розпорядженням головуючого, про що їм надсилаються повідомлення поштою, факсом, телеграфом, телефонограмою та іншими засобами зв'язку. Такі повідомлення направляються у строки, що дають змогу забезпечити своєчасність їх отримання і право сторін на участь у попередньому розгляді справи.
Суддя має додержувати вимог частини першої статті 240 КПК, відповідно до якої при попередньому розгляді справи участь прокурора є обов'язковою, а неявка інших учасників процесу, які своєчасно були повідомлені про день і час попереднього розгляду справи, не перешкоджає такому розгляду. У випадку надходження від обвинуваченого, який тримається під вартою, заяви про бажання взяти участь у попередньому розгляді справи, суддя вживає заходів для доставки обвинуваченого в засідання з попереднього розгляду справи.
Вважати правильною практику тих суддів, які в разі надходження обґрунтованих клопотань про обрання обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, заміну менш суворого запобіжного заходу на взяття під варту чи зміну запобіжного заходу - взяття під варту на інший менш суворий запобіжний захід, визнають обов'язковою явку в засідання з попереднього розгляду справи обвинуваченого та його захисника, допущеного до участі у справі відповідно до вимог частини першої статті 45 КПК, а також забезпечують доставку в засідання з попереднього розгляду справи обвинуваченого, що тримається під вартою.
Згідно з частиною третьою статті 240 КПК при попередньому розгляді справи є обов'язковим ведення протоколу засідання.
На цій стадії розгляду справи законом не передбачено фіксування процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу. Однак при прийнятті за результатами попереднього розгляду справи рішення про її призначення до судового розгляду суддя згідно з частиною четвертою статті 87 КПК зобов'язаний за вимогою хоча б одного учасника судового розгляду справи вирішити питання про забезпечення повного фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів. Рішення про фіксацію судового розгляду справи технічними засобами суддя може прийняти і за власною ініціативою.
За змістом закону (частина друга статті 240 КПК) попередній розгляд справи суддею здійснюється в такому порядку: суддя відкриває засідання; повідомляє, що провадиться попередній розгляд кримінальної справи та якої саме; встановлює дані про особу обвинуваченого і перевіряє повноваження учасників процесу, які з'явилися в засідання; повідомляє, ким проводиться попередній розгляд справи із зазначенням прізвищ судді, прокурора і секретаря; роз'яснює право відводу судді (статті 54, 55, 56 КПК) , прокурора (статті 54, 56, 58 КПК), секретаря (статті 54, 62 КПК), перелічує обставини, що тягнуть усунення від участі в попередньому розгляді справи захисника обвинуваченого, представників потерпілого, цивільного позивача і цивільного відповідача (статті 61, 61-1, 63 КПК); вирішує заявлені відводи; роз'яснює учасникам попереднього розгляду справи їх права на цій стадії процесу, виходячи з вимог статей 237, 240, 246, 248, 249-1, 253, 255 КПК; надає слово для доповіді прокурору для висвітлення питань, зазначених у статті 237 КПК, викладення своєї позиції щодо можливості призначення справи до судового розгляду та своїх клопотань. У разі явки інших учасників процесу вони висловлюють свої думки з таких же питань і викладають свої клопотання, після чого знову надається слово прокурору для висловлення думки щодо клопотань учасників процесу. Заслухавши всіх учасників процесу, суддя видаляється до нарадчої кімнати, де вирішує заявлені клопотання та приймає рішення.
За результатами попереднього розгляду справи суддя своєю мотивованою постановою приймає одне з рішень, зазначених у статті 244 КПК. Ураховуючи вимоги статті 62 Конституції України та пункту 2 статті 6 Конвенції, постанову за результатами попереднього розгляду справи не може бути викладено у формулюваннях, які порушують принцип невинуватості особи. При прийнятті суддею рішення про зміну, скасування або обрання запобіжного заходу висновок щодо наявності підстав для цього або їх відсутності має бути мотивованим у постанові. З огляду на вимоги частини першої статті 11 Закону України від 7 лютого 2002 року N 3018-III "Про судоустрій України" суддя, прийнявши при попередньому розгляді кримінальної справи рішення про її закриття, повинен ухвалити постанову іменем України.
Суддям слід враховувати, що законом встановлено особливості досудового розгляду у справах, які відповідно до вимог статті 27 КПК порушуються за скаргою потерпілого.
За змістом статті 251 КПК досудовий розгляд скарги потерпілого з проханням порушити кримінальну справу за один із злочинів, зазначених у частині першій статті 27 КПК, суддя здійснює одноособово та за результатами розгляду скарги приймає одне із рішень, визначених у частині другій статті 251 КПК. З огляду на вимоги частини другої статті 97 КПК рішення по скарзі потерпілого суддя зобов'язаний прийняти не пізніше триденного строку з дня надходження скарги. Направлення особі, яка подала скаргу, та особі, про притягнення якої до кримінальної відповідальності порушується питання, повідомлення про день досудового розгляду скарги законом не передбачено.
Скарга залишається без розгляду і повертається особі, яка її подала, якщо зміст скарги не відповідає вимогам статей 223, 224 КПК (чітко не викладені підстави для порушення справи, час, місце, мотиви, наслідки вчинення злочину, його юридична кваліфікація та відповідні докази, не наведені дані про особу, яка підозрюється у вчиненні злочину, та відсутнє прохання про притягнення особи до кримінальної відповідальності). У постанові судді про залишення скарги без розгляду має бути роз'яснено, що після усунення недоліків скарги особа може знову звернутися до суду зі скаргою в межах строку давності притягнення до кримінальної відповідальності.
Приймаючи рішення про відмову в порушенні кримінальної справи, суддя повинен керуватися вимогами статей 6, 94, 99 КПК.
Установивши наявність у скарзі достатніх даних, які вказують на вчинення злочину, зазначеного у частині першій статті 27 КПК, суддя порушує кримінальну справу і призначає її до судового розгляду. У цій постанові зазначаються приводи і підстави для порушення справи, прізвище, ім'я та по батькові особи, щодо якої справа порушена, та кримінальний закон, за яким справа порушена. Також у постанові вирішуються інші питання, які стосуються підготовчих до судового розгляду дій. Копія скарги потерпілого, копія постанови судді про порушення справи і призначення її до судового розгляду, а також судова повістка про виклик у судове засідання мають бути вручені підсудному не пізніше як за три доби до слухання справи.
Рішення про направлення скарги за належністю прокурору суддя приймає у випадках: коли у скарзі йдеться про діяння, що переслідується в порядку публічного обвинувачення, тобто про злочини, які не зазначені у частині першій статті 27 КПК; коли скарга подана в інтересах особи, яка не може в силу безпорадного стану, залежності від обвинуваченого чи з інших причин самостійно подати скаргу і захищати свої інтереси.
У разі якщо скаргу про злочини, зазначені у частині першій статті 27 КПК, подано на осіб, які мають фізичні та психічні вади і не можуть самостійно здійснювати свій захист або обвинувачуються у вчиненні злочину в неповнолітньому віці, що за вимогами статті 111 КПК вимагає обов'язкового провадження досудового слідства, суддя повинен за наявності підстав до порушення справи прийняти рішення про порушення кримінальної справи і направлення її прокурору для організації досудового слідства.

Вирішуючи питання про те, чи підсудна справа суду, на розгляд якого вона надійшла, суддя повинен виходити з положень КПК про предметну (родову), територіальну, спеціальну підсудність і підсудність за зв'язком справ (статті 33, 34, 36, 37, 39, 40 КПК). Установивши, що справа не підсудна суду, суддя з попереднього розгляду своєю постановою повинен направити її за підсудністю (стаття 41, частина третя статті 249 КПК).

КРИМІНАЛЬНО-ПРОЦЕСУАЛЬНА ФОРМА
Оцінка доказів у кримінальному процесі
СЛІДЧИЙ ЯК УЧАСНИК КРИМІНАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ
Кримінально-процесуальне значення підслідності
КРИМІНАЛЬНО-ПРОЦЕСУАЛЬНИЙ ЗАКОН
Підстави направлення кримінальної справи на додаткове розслідування
Порядок судового розгляду справ про застосування примусових заходів медичного характеру
Спрощена процедура судового розгляду при кримінальній справі (угода про визнання вини)
СТАДІЯ ПОПЕРЕДНЬОГО РОЗГЛЯДУ ТА ЇЇ ПРОЦЕСУАЛЬНЕ ЗНАЧЕННЯ
Варіант 2. Постанови, кримінально-процесуальні документи, їх структура та реквізити
ВАРІАНТ 3. ВИДИ ПРОЦЕСУАЛЬНИХ ДЖЕРЕЛ ДОКАЗІВ І ВИМОГИ ЩОДО ЇХ ОФОРМЛЕННЯ
ДЖЕРЕЛА, ПРОЦЕСУАЛЬНІ НОСІЇ ТА ЗМІСТ ДОКАЗІВ У КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ
ДОПИТ НА ДОСУДОВОМУ СЛІДСТВІ - КРИМІНАЛЬНО-ПРОЦЕСУАЛЬНІ ТА ПСИХОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ
ЗАХИСНИК У КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ
КРИМІНАЛЬНО-ПРОЦЕСУАЛЬНА ФОРМА
КРИМІНАЛЬНО-ПРОЦЕСУАЛЬНИЙ ЗАКОН
Підслідність та підсудність у кримінальному процесі
ПРОВАДЖЕННЯ СЛІДЧИХ ДІЙ
ПРОЦЕС, ПОРЯДОК ТА ПІДСТАВИ ВІДКЛАДЕННЯ, ЗУПИНЕННЯ, ЗАКРИТТЯ СПРАВИ СУДОМ ТА  ПОВЕРНЕННЯ ЇХ НА ДОДАТКОВЕ РОЗСЛІДУВАННЯ
РЕЧОВІ ДОКАЗИ У КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ
РОЗГЛЯД КРИМІНАЛЬНОЇ СПРАВИ У КАСАЦІЙНОМУ ПОРЯДКУ
РОЗСЛІДУВАННЯ НОВОВИЯВЛЕНИХ ОБСТАВИН
СЛІДЧИЙ ЯК УЧАСНИК КРИМІНАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ
Слідчі дії
Варіант 2. Постанови, кримінально-процесуальні документи, їх структура та реквізити
Відшкодування судових витрат у кримінальному процесі
ЗАХИСТ У КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ
КРИМІНАЛЬНО-ПРОЦЕСУАЛЬНИЙ ЗАКОН
Органи дізнання і досудового слідства
ПОНЯТТЯ І ЗАВДАННЯ КРИМІНАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ
ПОРУШЕННЯ КРИМІНАЛЬНОЇ СПРАВИ
ПРИНЦИП ПРЕЗУМПЦІЇ НЕ ВИНУВАТОСТІ В КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ УКРАЇНИ
ПРОВАДЖЕННЯ У СТАДІЇ ДОСУДОВОГО СЛІДСТВА
ПРОКУРОР У КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ
ЦИВІЛЬНИЙ ПОЗОВ У КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ






























*Адміністрація сайту не несе ніякої відповідальності за зміст і достовірність матеріалів, а також наслідки, які можуть виникнути унаслідок їх використання. Дані, що стосуються конкретних підприємств, імена є вигаданими, будь-який збіг - випадковий.
stydentam.org.ua © 2009-2015
KMindex Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
page views