Увага!

1. Усі наші роботи пройшли захист і отримали високу позитивну оцінку


.

2. Зателефонувавши за телефонами: 80505603140, 80673126507 (Микола) або написавши лист studentamua (собачка) mail.ru, ви отримаєте абсолютно достовірну і оперативну відповідь на ваші запитання.

3. Ви можете замовити цілу або тільки частину роботи:
- реферат - від 50 грн.
- контрольна - від 60 грн.
- курсова - від 200 грн.
- дипломна - від 500 грн.

4. За мінімальну доплату можуть бути внесені оперативно оновлення або переробки під ваші вимоги. Вартість доплати залежить від об'єму необхідного доопрацювання або переробки.

В рамках всіх доопрацювань і переробок дається ГАРАНТІЯ.





Автореферати Оплата
Замовити
Контакти










Besucherzahler rusian brides
счетчик посещений
web clocks relojes webs
Contatore
Besucherzahler ukrainian girls
website counter
Besucherzahler russian marriage
contatori per blog
contadores de visitas mail order brides
contatori per blog
besucherzahler contador de visitas
Contatore per sito






Форма заказа работ временно не работает. Если вы хотите купить какую-то работу, тогда просто отправьте СМС на номер 0505603140 или 0673126507 с вашим e-mail и ID номером работы (или темой) .

На ваш e-mail вы получите варианты оплаты и, после её осуществления, работа будет отправленна вам в самые короткие строки.

Если возникнут вопросы, набирайте 0505603140 или 0673126507 (с 09:00-21:00)


ФОРМУВАННЯ ПРАВОВОЇ СИСТЕМИ КИЇВСЬКОЇ РУСІ

Дисципліна:

Історія держави і права України

Ключові слова роботи:

правової , системи , Русі, Київської

ID роботи:

4480

Вид роботи:

Курсова

План:

ВСТУП           3
Розділ 1. Джерела формування правової системи Київської Русі           5
Розділ 2. Галузі давньоруського права: структурний аналіз        13
Розділ 3. Вплив церкви на формування правової системи Київської Русі        28
ВИСНОВКИ  36
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ         38

Інтервал:

1,5

Ваше ім'я:
Ваш контактний телефон:
E-mail:

Тема та ID роботи:
Кількість сторінок:

39

Рік написання:

2010

Ціна:

за доплату ця робота може бути оперативно оновлена. Зв'яжіться із нами КОНТАКТИ

За роботу - ФОРМУВАННЯ ПРАВОВОЇ СИСТЕМИ КИЇВСЬКОЇ РУСІ

натисніть

Для отримання паролю відкриття документа зробіть оплату будь-яким із нижче перерахованих способів і зателефонуйте нам

Після оплати напішіть на адресу [email protected] і вкажіть ID роботи за яку ви перерахували кошти
Інші варіанти: 1) Переказ грошей із будь-якого відділення банку на розрахунковий рахунок; 2) переказ грошей на картку у будь-якому відділенні Приватбанку; 3) Переказ грошей через термінали «IBOX» - автомати миттєвої сплати у магазинах, супермаркетах і т.д.; 4) Оплата поповненням мобільного телефону або дивіться детально як отримати роботу за 10 хвилин!

Оскільки Русько-Візантійські угоди дійшли до нас не в оригіналах, а в пізніших списках, то для відновлення першопочаткового тексту дослідники використали цілий ряд руських літописів. В основу реконструкції угоди 911 року покладено Радзивілівський літопис, а угоди 944 та 971 р. за текстом Лаврентієвського літопису.
Слід відмітити, що в повісті минулих літ під 907 роком знаходиться текст ще однієї угоди Русі з Візантією. Більшість дослідників (в тому числі А.А. Шахматов, С.В. Юшков та інші) схиляються до думки, що в 907 році ніякої особливої угоди не було заключено, а перед нами літературна компіляція заснована на матеріалі угод 911 р. та 944 р.
Першим автентичним документом взаємин Русі та Візантії є вже згадана угода 911 року, яка була заключна після переможного походу князя Олега на Царгород, який згідно повісті минулих літ відбувся згідно “Повісті минулих літ” у 907 році. Дана пам’ятка складається з 15 статей та невеличкого вступу. Сам текст документу дає можливість реконструювати систему державного устрою давньоруської держави на початку Х ст. Угода показує, що на чолі ранньофеодальної держави стояв великий князь руський, якому належало право ведення зовнішніх зносин. Він, в свою чергу спирався на верхівку пануючого стану, так званих “світлих бояр” статті 3, 4, 5, 6, 7 та 12 фіксують норми руського права, пов’язані із соціальною структурою суспільства. На особливу увагу заслуговують статті 8 і 13. Перша говорить про односторонню допомогу русичів грецьким купцям у нещасних випадках на морі, показуючи прагнення Русі до забезпечення безпеки міжнародних торгових шляхів: “Если выброшена будет ладья…на чужую землю и окажется там кто-то из нас русских…, пусть проведем ее (мы) через  любое опасное место, пока не попадет она в безопасное… ”. Слід відмітити, що у Х ст. в Європі панувало так зване “берегове право”, тобто право на людей і майно з розбитого човна, русько-візантійські домовленості 911р. та 944р. проголошували допомогу іноземцям , що зазнали катастрофи. Навіть більше того, руське право Х – ХІІІ ст. знало покарання за злочини, скоєнні по відношенню до потерпілих на морі (ст. 9 угоди 944 р. прямо посилається на закон руський).
Інша частина даного юридичного документу, а саме стаття 13 свідчить про порівняно розвинуте право спадкування на Русі початку Х ст., оскільки вказує не стільки на спадкування за звичаєм, але і за заповітом: “Если же он составит завещание, то пусть тот кому (он ) написал (распоряжение) наследовать имущество, возьмет завещанное и наследует им”, що відбиває ст. 92,  99  Пространної Правди.
Практично схожий зміст носить домовленіст руських князів з Візантією 971.
Найвідомішою пам’яткою давньоруського княжого законодавства є Руська Правда – ряд збірників з ХІ – ХІІ ст. На сьогодні відомо близько десяти списків Короткої Руської Правди і понад ста списків Просторової і Скороченої Правди.
В історіографії висловлювались різні, часто протилежні думки про те, яке право становить основу “Руської Правди”.
Усіх текстів Російської Правди в даний час нам відомо 112. Списки Руської Правди прийнято лылити на два основних розряди: Короткі списки і Пространні. В науці такий розподіл затвердився  давно, ще з часу Карамзина. При цьому давно уже висловлювалася думка, що найдавнішою редакцією є редакція коротких списків; пространні ж списки є більш пізньою редакцією, для якої Коротка Правда послужила джерелом .

Найдавніших коротких списків до нас дійшло два: Академічний  і Археографічний . Академічний знаходиться у складі Новгородського  літопису молодшого зводу під 1016 роком, після розповіді про дарування Ярославом грамоти новгородцам. Рукопис цього літопису відноситься до середини XV століття. В даний час вона зберігається в бібліотеці Академії Наук Російської Федерації. Археографічний  список знаходиться в іншому списку того ж Новгородської  літопису. Рукопис також відноситься до середини XV століття. Він зберігається в архіві Інституту історії Академії Наук РФ, у складі збірника рукописів великої Археографічної Комісії. Обоє цих списків літопису восходять до загального їхнього протографа - Новгородського літопису, складання якого вчені відносить до 40-х років XV століття. Таким чином, і списки Руської Правди: Академічний  і Археографічний  утворились на базі загального оригіналу й у цілому дуже близькі один до іншого. Окремі

Пуцько В.Г. Візантійсько-київська спадщина в культурному розвитку Великого князівства Литовського // Український історичний журнал. – 1998. – № 5. – С. 118–119.

Оборотов Ю.Н. Правовая система Украины и евразийская правовая семья // Актуальні проблеми політики: Зб. наук. праць. – Вип. 9. – 2000. – С. 36–37.

ФОРМУВАННЯ ПРАВОВОЇ СИСТЕМИ КИЇВСЬКОЇ РУСІ
Гетьман Іван Мазепа
ДИПЛОМАТІЯ ЗАПОРІЗЬКОЇ СІЧІ Й КОЗАЧЧИНИ
Україна в умовах перебудови (друга половина 80-х років)
Україна в умовах сталінського тоталітарного режиму
Україна напередодні та в роки Першої Світової війни
ЦЕНТРАЛЬНА РАДА - перший український парламент
УТВОРЕННЯ ДЕРЖАВИ КИЇВСЬКА РУСЬ
АКТ ЗЛУКИ УНР І ЗУНР. ПРАВОВІ АСПЕКТИ ЇХ ВОЗЗЄДНАННЯ
ВИНИКНЕННЯ ЗАПОРІЗЬКОЇ СІЧІ - СУСПІЛЬНО-ПОЛІТИЧНИЙ УСТРІЙ ТА ПРАВО
ДЕРЖАВА І ПРАВО ЗА ЧАСІВ П. Скоропадського
КАРПАТСЬКА УКРАЇНА
Правове становище західноукраїнських земель у 20-30-х роках 20 століття
Держава і право в Україні початку 20 ст
ЗАКОНОДАВЧЕ ЗАКРІПЛЕННЯ НЕПУ
ЗМІНИ У СУСПІЛЬНО-ПРАВОВОМУ СТАТУСІ УРСР
КНЯЖА ДОБА УКРАЇНСЬКОЇ ІСТОРІЇ
Культура українського народу 14-середини 16 ст. Причини конфлікту УЦР з Раднаркомом Росії. Перша війна Радянської Росії проти УНР та її наслідки...
ОРГАНИ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ В ДРУГІЙ УНР
Україна в 20х роках ХХ століття
Україна напередодні та в роки Першої Світової війни
ЦЕНТРАЛЬНА РАДА






























*Адміністрація сайту не несе ніякої відповідальності за зміст і достовірність матеріалів, а також наслідки, які можуть виникнути унаслідок їх використання. Дані, що стосуються конкретних підприємств, імена є вигаданими, будь-який збіг - випадковий.
stydentam.org.ua © 2009-2015
KMindex Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
page views