Увага!

1. Усі наші роботи пройшли захист і отримали високу позитивну оцінку


.

2. Зателефонувавши за телефонами: 80505603140, 80673126507 (Микола) або написавши лист studentamua (собачка) mail.ru, ви отримаєте абсолютно достовірну і оперативну відповідь на ваші запитання.

3. Ви можете замовити цілу або тільки частину роботи:
- реферат - від 50 грн.
- контрольна - від 60 грн.
- курсова - від 200 грн.
- дипломна - від 500 грн.

4. За мінімальну доплату можуть бути внесені оперативно оновлення або переробки під ваші вимоги. Вартість доплати залежить від об'єму необхідного доопрацювання або переробки.

В рамках всіх доопрацювань і переробок дається ГАРАНТІЯ.





Автореферати Оплата
Замовити
Контакти










Besucherzahler rusian brides
счетчик посещений
web clocks relojes webs
Contatore
Besucherzahler ukrainian girls
website counter
Besucherzahler russian marriage
contatori per blog
contadores de visitas mail order brides
contatori per blog
besucherzahler contador de visitas
Contatore per sito






Форма заказа работ временно не работает. Если вы хотите купить какую-то работу, тогда просто отправьте СМС на номер 0505603140 или 0673126507 с вашим e-mail и ID номером работы (или темой) .

На ваш e-mail вы получите варианты оплаты и, после её осуществления, работа будет отправленна вам в самые короткие строки.

Если возникнут вопросы, набирайте 0505603140 или 0673126507 (с 09:00-21:00)


ПРОБЛЕМИ ТРУДОВОЇ ІМІГРАЦІЇ В УКРАЇНІ

Дисципліна:

Міжнародні економічні відносини

ID роботи:

2386

Вид роботи:

Курсова

План:

Вступ 3
Розділ 1. Особливості розвитку світових міграційних процесів 5
1.1. Напрямки сучасних міграційних процесів 5
1.2. Регулювання міжнародної міграції робочої сили 8
Розділ 2. Проблеми трудової еміграції в Україні 12
2.1. Розвиток міграційних процесів в Україні 12
2.2. Аналіз еміграційних процесів 18
Розділ 3. Проблеми територіального розміщення трудових ресурсів України та перспективи їх вирішення 27
Висновки 30
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 32
Додатки 34

Інтервал:

1

Ваше ім'я:
Ваш контактний телефон:
E-mail:

Тема та ID роботи:
Кількість сторінок:

46

Рік написання:

2008

Ціна:

за доплату ця робота може бути оперативно оновлена. Зв'яжіться із нами КОНТАКТИ

50 грн.

натисніть

Для отримання паролю відкриття документа зробіть оплату будь-яким із нижче перерахованих способів і зателефонуйте нам

Після оплати напішіть на адресу [email protected] і вкажіть ID роботи за яку ви перерахували кошти
Інші варіанти: 1) Переказ грошей із будь-якого відділення банку на розрахунковий рахунок; 2) переказ грошей на картку у будь-якому відділенні Приватбанку; 3) Переказ грошей через термінали «IBOX» - автомати миттєвої сплати у магазинах, супермаркетах і т.д.; 4) Оплата поповненням мобільного телефону або дивіться детально як отримати роботу за 10 хвилин!

На сьогодні сформувалися и активно функціонують кілька регіональних ринків праці (Південно- та Північноамериканський, Європейський, Близько­східний, Африканський), які являють собою арену масових міграційних проце­сів, усталеного міждержавного обміну трудовими ресурсами. За даними між­народної статистики, на кінець XX ст. у світі налічувалося близько 25 млн працівників-мігрантів, а якщо додати членів їхніх родин, мігрантів-сезонників та нелегальних мігрантів, то ця цифра збільшується в 4—5 разів і сягає понад 120 млн осіб.
До традиційних спонукальних мотивів та причин міжнародної міграції трудових ресурсів належать: різниця в рівнях економічного розвитку окре­мих країн; нерівномірність у темпах і обсягах нагромадження капіталу на різ­них ділянках світового господарства; наявність національних відмінностей у розмірах заробітної плати; діяльність ТНК і пов'язана з нею міжнародна мо­більність капіталу; масове хронічне безробіття в слаборозвинутих країнах. До цих чинників в останнє десятиріччя долучилися: політична та економічна кризи колишньої соціалістичної системи; поглиблення регіональної та світо­вої економічної інтеграції; зростання попиту з боку лідерів світової економі­ки на інтелектуальну робочу силу; стрімкий розвиток сучасних засобів зв'яз­ку, комунікацій та транспорту; інформаційний фактор, а також чинники не­економічного характеру: воєнні та релігійні конфлікти, розвал федеративних держав, національні, сімейні та етнічні проблеми.
Трудова міграція як форма розвитку ринку праці зумовлюється насампе­ред економічними інтересами людей, конкуренцією, системою порівняльних переваг, усім соціально-економічним середовищем, що притаманне ринково­му господарству. Адже реалізація творчого потенціалу особистості, механізм її включення у виробничий процес значною мірою залежать від забезпечення кожній людині економічної та юридичної свободи, тобто можливості безпе­решкодно пересуватись у межах власної держави чи виїжджати за кордон у пошуках роботи, вільно розпоряджатися собою, продавати робочу силу на вигідних для себе умовах.
Вихід у 90-ті роки на міжнародну арену України як самостійного суб'єкта міжна­родних відносин природно актуалізував питання її оптимального залучення до процесу міжнародної міграції — складо­вої загальноінтеграційного процесу. Це не зовсім нове для України явище, оскільки українці здавна були одним з наймобільніших народів Європи, що розселялися — коли добровільно, коли примусово — як у межах свого кон­тиненту, так і поза ним, але нинішня ситуація в цій сфері має свої характерні особливості й складнощі, породжені сукупністю як внутрішніх, так і зовніш­ніх факторів [26, 208].
Як відомо, за часів панування адміністративно-командної системи дер­жавна влада серйозно обмежувала свободу пересування громадян по тери­торії республіки, а також за її межі. Спочатку влада вдалася до позбавлен­ня паспортів жителів сільської місцевості, потім запровадила жорсткі пра­вила прописки і навіть її заборону в окремих містах і регіонах республіки, суворо фільтрувала виїзд за кордон та ін. Масові переселення з України у східні райони СРСР мали, як правило, примусовий або напівпримусовий характер (депортації народів, мобілізація молоді на освоєння Сибіру, ці­линних земель тощо).
Внаслідок автаркічного характеру розвитку «радянська імперія» була «зачиненою» як для власних, так і для іноземних громадян країною. Виїзди наших співвітчизників за кордон на роботу суворо регламентувалися і потре­бували офіційного дозволу. Перелік країн, куди мали змогу виїжджати на ро­боту українці, обмежувався соціалістичними або соціалістичне орієнтовани­ми державами. Працювали за кордоном тільки певні категорії фахівців, в ос­новному викладачі, лікарі, будівельники та військові.
Зі здобуттям Україною незалежності, демократизацією суспільного життя було усунуто характерні для тоталітарного суспільства обмеження щодо реалізації права людини на вільне пересування і вибір місця проживання. Зростання відкритості українського суспільства неминуче приводить до де­далі ширшої інтеграції країни в процеси міжнародної міграції.
На підвищення територіальної рухомості населення безпосередньо впливають процеси роздержавлення власності й приватизації, які підсилю­ють мобільність капіталу, лібералізація зовнішньоекономічних зв'язків Ук­раїни та режиму виїзду громадян за її межі. Правову підставу для розши­рення міграційних зв'язків створили Конституція України, закони України «Про громадянство», «Про зайнятість населення», «Про порядок виїзду з України і в'їзд в Україну громадян України», «Про біженців». «Про право­вий статус іноземців» та інші законодавчі й нормативні акти, згідно з яки­ми громадяни України здобули право самостійно і без будь-яких обмежень вибирати країну мешкання та працевлаштування, а іноземці — з різних мо­тивів в'їжджати в Україну.
Падіння «залізної завіси», створення відповідної законодавчої бази, сут­тєве спрощення механізму оформлення документів на виїзд стали своєрідним каталізатором стрімкого зростання еміграційної активності в суспільстві. Але основна економічна причина небувалого зростання обсягів еміграції ук­раїнських громадян за кордон у 90-ті роки полягала у кризовому становищі на внутрішньому ринку праці та різкому падінні рівня життя населення.
Масова еміграція з України спричинюється такими обставинами:
• зростанням безробіття;
• величезною різницею в умовах життя і рівні заробітної плати в Україні і країнах Заходу;
• відсутністю перспектив професійного зростання для багатьох обдаро­ваних людей;
• економічною нестабільністю в країні і невизначеністю шляхів виходу з неї;
• гуманітарними мотивами;
• відсутністю безпеки громадян.
Становлення ринкових методів господарювання відбувається в умовах гострих кризових явищ в економічному, соціальному та політичному житті. Спад виробництва, який розпочався в 1990 р., поглиблювався упродовж ціло­го десятиріччя. Так, за даними Держкомстату України, в 1991—1998 рр. про­мислове виробництво скоротилося майже на 55 %, сільськогосподарське — на 35 %, рівень капітальних вкладень— на 80 %. Зупинити спад вдалося лише в 1999—2000 рр.
Ринкова трансформація економіки України здійснювалася вкрай непо­слідовно і безсистемне, наслідком чого є наростання негативних явищ, по­глиблення господарського хаосу й некерованості соціально-економічних процесів. Організаційно не підготовлена лібералізація цін призвела на почат­ку 90-х років до галопуючої інфляції, значною мірою підірвала платоспро­можність населення, зумовила зубожіння переважної його частини. Значно скоротилося виробництво основних продуктів харчування. Більша частина населення країни опинилася за межею бідності, її дохід не забезпечує навіть прожиткового мінімуму, а іноді й фізіологічної норми споживання.
Аналіз сучасного стану внутрішнього ринку праці та рівня життя насе­лення України не дає підстав для сподівань на поліпшення економічної ситу­ації, збільшення обсягів виробництва, розширення пропорцій зайнятості, ре­ального зростання заробітної плати. Принаймні найближчим часом зупини­ти ескалацію труднощів, з якими повсякденно стикаються всі верстви суспіль­ства, навряд чи вдасться. Чинниками зниження рівня життя населення Украї­ни є: загальна економічна криза; наявність формальної неоплачуваної зайня­тості; значна чисельність безробітного населення, яке отримує мізерну допо­могу від держави; невисокий рівень заробітної плати, особливо в бюджетних організаціях, а також постійні та тривалі затримки її виплати: падіння курсу гривні; відтік грошей у тіньову економіку; систематичне зростання цін.
У 2006 р. кількість осіб, що мали статус офіційного безробітного, дорів­нювала в Україні 2698,8 тис., або 5,2 % економічно активного населення про­ти 1437,0 тис. у 1995 р. (0,5 %). Згідно з розрахунками Міжнародної органі­зації праці (МОП), цей показник набагато вищий — майже 15 % працездат­ного населення.
За офіційними джерелами, частка так званого прихованого безробіття становить від 30 до 45 % загальної чисельності зайнятих. Високий рівень при­хованого безробіття зумовлений ситуацією, коли працівники на підприємствах, в основному державного сектора, працюють 2—3 дні на тиждень або тривалий час перебувають у відпустках за свій рахунок з ініціативи адміні­страції. У 2004 р. у таких відпустках перебувало понад 3 млн працівників.

Міжнародні кредити, особливості принципи та види
ЕКОНОМІЧНІ ВЗАЄМОВІДНОСИНИ МІЖ КРАЇНАМИ СНД
Економічні основи вирішення глобальних проблем людства
Наукові ресурси світу та їх значення для світової економіки
Науково-технічний потенціал
Зовнішньоекономічна діяльність Закарпатської області
Зовнішньоекономічні відносини України та Японії
Проблеми перебудови зовнішньоекономічних зв'язків України
Світовий ринок енергоресурсів
ВХОДЖЕННЯ УКРАЇНИ В МІЖНАРОДНИЙ ВАЛІТНО-ФІНАНСОВИЙ ТА КРЕДИТНИЙ РИНОК
ГЛОБАЛІЗАЦІЯ МІЖНАРОДНИХ ГОСПОДАРСЬКИХ ЗВ'ЯЗКІВ
ЕВОЛЮЦІЯ МІЖНАРОДНОЇ ВАЛЮТНО-ФІНАНСОВОЇ СИСТЕМИ
ЕКОНОМІЧНІ ВЗАЄМОВІДНОСИНИ МІЖ КРАЇНАМИ СНД
Мета і шляхи створення підприємств з іноземними інвестиціями
МЕТОДИ РЕГУЛЮВАННЯ ЗОВНІШНЬОТОРГІВЕЛЬНИХ ОПЕРАЦІЙ
МЕХАНІЗМ ТРАНСФЕРУ ТЕХНОЛОГІЙ
МОТИВАЦІЯ МІГРАЦІЙ НАСЕЛЕННЯ
Необхідність та суть регулювання міжнародного науково-технічного співробітництва
НОВА ЕКОНОМІКА ЯК МОДЕЛЬ РОЗВИТКУ США
ПЕРСПЕКТИВИ І ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ МІЖНАРОДНОЇ ТОРГІВЛІ
РОЛЬ ГАТТ СОТ У РЕГУЛЮВАННІ ЗОВНІШНЬОЇ ТОРГІВЛІ
РОЛЬ І ОСОБЛИВОСТІ МІЖНАРОДНОЇ ТОРГІВЛІ
СВІТОВА ТОРГІВЛЯ ТА ЇЇ ОСНОВНІ ПОКАЗНИКИ
Стан та перспективи зовнішньої торгівлі України товарами
СТАН ТА ПРОБЛЕМИ ЗДІЙСНЕННЯ ІНОЗЕМНИХ ІНВЕСТИЦІЙ В УКРАЇНІ
УКРАЇНА НА РИНКУ МІЖНАРОДНИХ ІНВЕСТИЦІЙ
Аналіз проблеми розвитку сучасної валютної системи
Види і типи міжнародного виробництва та етапи його розвитку
ВІДКРИТА ЕКОНОМІКА - ПЛЮСИ І МІНУСИ
ВІДНОСИНИ УКРАЇНИ І ЄС У КОНТЕКСТІ ПОГЛИБЛЕННЯ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ СВІТОГОСПОДАРСЬКИХ ЗВ'ЯЗКІВ
ВПЛИВ ВАЛЮТНИХ ВІДНОСИН НА МІЖНАРОДНУ ТОРГІВЛЮ
ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ТРУДОВОЇ МІГРАЦІЇ
ЕКОНОМІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ ООН
ЕКОНОМІЧНІ АСПЕКТИ ГЛОБАЛЬНИХ ПРОБЛЕМ
Економічні реформи в Росії
ЗЕД УКРАЇНИ ІЗ КРАЇНАМИ ПІВДЕННОСХІДНОЇ АЗІЇ
ЗОВНІШНЯ ТОРГІВЛЯ УКРАЇНИ - ПОКАЗНИКИ І ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ
Міжнародна торгова політика і регулювання міжнародних економічних відносин
МІЖНАРОДНИЙ ПОДІЛ ПРАЦІ
Міжнародний поділ праці та участь України в ньому
МІЖНАРОДНІ ЕКОНОМІЧНІ ВІДНОСИНИ ТА ОСНОВИ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
ПІВДЕННО-СХІДНА АЗІЯ У МЕВ
ПІДПРИЄМСТВА З ІНОЗЕМНИМИ ІНВЕСТИЦІЯМИ
ПРАВОВИЙ РЕЖИМ ІНОЗЕМНОГО ІНВЕСТУВАННЯ В УКРАЇНІ
Практика вирішення соціально-економічних проблем з допомогою спеціальної економічної зони та її використання в україні
ПРОБЛЕМА УЧАСТІ УКРАЇНИ У МІЖНАРОДНОМУ ПОДІЛІ ПРАЦІ
ПРОБЛЕМИ ТРУДОВОЇ ІМІГРАЦІЇ В УКРАЇНІ
РОЛЬ МІЖНАРОДНОГО РИНКУ У ФОРМУВАННІ СВІТОВОГО ГОСПОДАРСТВА
РОЛЬ ПОЛІТИЧНИХ ТА ЕКОНОМІЧНИХ ПЕРЕДУМОВ ТА ПРИНЦИПИ МІЖНАРОДНОЇ ЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ УКРАЇНИ
СВІТОВА ІНДУСТРІЯ ТУРИЗМУ В УМОВАХ МІЖНАРОДНОЇ КОНКУРЕНЦІЇ
Стан та перспективи зовнішньої торгівлі України товарами
Сутність та напрями вирішення основних глобальних проблем сучасності
СУЧАСНИЙ РОЗВИТОК СВІТОВОГО ФІНАНСОВОГО РИНКУ
СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ІНТЕГРАЦІЇ УКРАЇНИ В МІЖНАРОДНУ ЕКОНОМІЧНУ ДІЯЛЬНІСТЬ






























*Адміністрація сайту не несе ніякої відповідальності за зміст і достовірність матеріалів, а також наслідки, які можуть виникнути унаслідок їх використання. Дані, що стосуються конкретних підприємств, імена є вигаданими, будь-який збіг - випадковий.
stydentam.org.ua © 2009-2015
KMindex Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
page views