Увага!

1. Усі наші роботи пройшли захист і отримали високу позитивну оцінку


.

2. Зателефонувавши за телефонами: 80505603140, 80673126507 (Микола) або написавши лист studentamua (собачка) mail.ru, ви отримаєте абсолютно достовірну і оперативну відповідь на ваші запитання.

3. Ви можете замовити цілу або тільки частину роботи:
- реферат - від 50 грн.
- контрольна - від 60 грн.
- курсова - від 200 грн.
- дипломна - від 500 грн.

4. За мінімальну доплату можуть бути внесені оперативно оновлення або переробки під ваші вимоги. Вартість доплати залежить від об'єму необхідного доопрацювання або переробки.

В рамках всіх доопрацювань і переробок дається ГАРАНТІЯ.





Автореферати Оплата
Замовити
Контакти










Besucherzahler rusian brides
счетчик посещений
web clocks relojes webs
Contatore
Besucherzahler ukrainian girls
website counter
Besucherzahler russian marriage
contatori per blog
contadores de visitas mail order brides
contatori per blog
besucherzahler contador de visitas
Contatore per sito






Форма заказа работ временно не работает. Если вы хотите купить какую-то работу, тогда просто отправьте СМС на номер 0505603140 или 0673126507 с вашим e-mail и ID номером работы (или темой) .

На ваш e-mail вы получите варианты оплаты и, после её осуществления, работа будет отправленна вам в самые короткие строки.

Если возникнут вопросы, набирайте 0505603140 или 0673126507 (с 09:00-21:00)


Захист права власності у Римі

Дисципліна:

Різне

ID роботи:

4079

Вид роботи:

Контрольна

План:

ВСТУП           3
1. Віндикаційний позов       4
2. Негаторний позов (actio negatoria). Позов про заборону.  Публіціанський позов     9
ВИСНОВКИ  12

ВИКОРИСТАНА ЛІТЕРАТУРА     14

Інтервал:

1,5

Ваше ім'я:
Ваш контактний телефон:
E-mail:

Тема та ID роботи:
Кількість сторінок:

14

Рік написання:

2010

Ціна:

30 грн.

натисніть

Для отримання паролю відкриття документа зробіть оплату будь-яким із нижче перерахованих способів і зателефонуйте нам

Після оплати напішіть на адресу [email protected] і вкажіть ID роботи за яку ви перерахували кошти
Інші варіанти: 1) Переказ грошей із будь-якого відділення банку на розрахунковий рахунок; 2) переказ грошей на картку у будь-якому відділенні Приватбанку; 3) Переказ грошей через термінали «IBOX» - автомати миттєвої сплати у магазинах, супермаркетах і т.д.; 4) Оплата поповненням мобільного телефону або дивіться детально як отримати роботу за 10 хвилин!

Позивач і відповідач по віндікаційному позову. Матеріальний зміст віндікації розкритий був при формулярному процесі в так званій петиторній формулі, яка видавалася претором позивачеві і прямувала перш за все на реституцію речі (restituetur).
Текст цієї формули був приблизно такий: Якщо опиниться, що Капенатський маєток, про який йде суперечка, належить по квирітському праву Авлу Агерію і цей маєток не повертається йому, то скільки коштуватиме цей маєток, в такій сумі хай суддя присудить Нумерія Негидія на користь Авла Агерія; якщо не опиниться, хай звільнить.
Інтенція цього позову прямо ставила питання про приналежність предмету суперечки позивачеві на праві власності, а також уточнювала і індивідуалізувала предмет, про який йде суперечка, — Капенатський маєток. Позивач повинен був встановити тотожність що належала йому і відшукуваного ним предмету.
Цей доказ міг іноді бути достатнім, щоб позбавити від подальшого ведення процесу, при безнадійності шансів відповідача. От чому юристи вдавалися, перш ніж пред'являти віндікацію, до особистого позову проти того, у кого знаходився спірний предмет, з вимогою пред'явити його для огляду позивачем. Цей позов носив особистий характер і називався actio ad exhibendum.
Si fugitivus servus nummos crediderit, an condicere tibi dominus possit, quaeritur... vindicari nummi possunt, si extant, aut si dolo malo desinant possideri, ad exhibendum agi (D. 12. 1. 11. 2). - Питається, якщо збіглий раб довірив тобі гроші, чи може власник вимагати у тебе... гроші можуть бути віндіцийовані, якщо знаходяться в наявності, або якщо по злому наміру перестали бути у володінні, то треба діяти, вимагаючи пред'явлення [їх].
Мова йде не про гроші, як родове поняття, а про певні грошові знаки, про речі індивідуалізованих (species), шляхом запечатання їх в конверт, вкладення в шкатулку і тому подібне. Досить оглянути конверт або шкатулку, щоб по опису власника, обкраденого збіглим рабом, встановити тотожність, з відшукуваним предметом. От чому Ульпіан говорить про позов про пред'явлення.
Цим позовом користується власник для визначення, чи є сторона, з якою він почне петиторне провадження, володільцем.
Практично круг відповідачів по віндікації був дуже розширений, і Ульпіан (D. 6. 1,9) говорить, що разом з власниками цей позов охопив і простих утримувачів — наймачів, орендарів, поклажоприймальники і так далі, які відповідали і по позовах з укладених ними договорів, і по позовах власника. Мабуть, це важко відбилося на їх положенні, оскільки знадобився особливий закон (поч. IV в. н.е.), що надав утримувачам, у яких витребувалася ділянка, називати суду осіб, від імені яких вони здійснювали тримання, з тим, щоб тяжкість процесу була перенесена на останніх (З. 3. 19. 2).
Відповідач міг відмовитися вступити в суперечку про власність, оскільки invitus nemo rem cogitur defendere — ніхто проти волі не примушується відстоювати річ (D. 50.17. 156. рг.). Але тоді він повинен був видати річ позивачеві; якщо це була нерухомість, претор надавав позивачеві інтердикти quem fundum, а для рухомих — віддавав наказ про допущення до відбирання або відведення — duci vel ferri pati. Нарешті, згадана вище actio ad exhibendum як особистий позов не допускала вже ухилення відповідача. У праві Юстініана до відповідача, що ухиляється від видачі предмету, застосовувалося примушення manu militari.
Доведення. При вступі відповідача до процесу за ним залишалася можливість оспорювати докази свого права власності, що приводилися позивачем. При договірних способах придбання відповідач міг оспорювати підстави і способи придбання не тільки позивача, але і всіх попередників, сходячи до законного початку володіння — iustum initium possessionis. Позивачеві доводилося відтворювати всю історію переходів права власності від початку заволодіння. Середньовічні юристи називали тому доказ у віндікаційному позові диявольським (probatio diabolica).
Правда, завдяки введенню набувальницької давності, це доведення законних переходів могло обмежуватися межами законних термінів давності.
Фіктивні власники. У праві Юстініана віндікаційний позов допускався не за ознакою володіння річчю, а як особистий, проти так званих фіктивних власників. Так називалися дві категорії відповідачів.
З одного боку, до власників були прирівняні ті, які до litis contestatio припинили своє володіння шляхом, наприклад, відчуження, руйнування і тому подібне, щоб не відповідати перед власником — qui dolo desiit possidere, хто умисне перестав володіти. З іншого боку, до цієї ж категорії були віднесені особи, що симулювали своє володіння, щоб ввести позивача в оману при пред'явленні віндікації — qui dolo liti se obtulit.
Присудження. Основною метою позову було, як указує петиторна формула, повернення речі (restitutio) у відповідному стані, зі всіма плодами і приростами rem cum omni causa, з обов'язком відшкодування збитки від загибелі, пошкодження і погіршення, а також представлення забезпечення на випадок можливого збитку (cautio).

Проте при поверненні речі позивачеві суддя зобов'язував останнього відшкодувати добросовісному відповідачеві витрати, понесені їм на річ.

Дисциплінарна відповідальність адвокатів. Види дисциплінарних стягнень
Права суб'єктів патентного права
Право інтелектуальної власності в Україні
Правовий захист державних виконавців
Добровільне особисте страхування
Місцеві фінанси
Первинне і вторинне право ЄС
Правовий стутус поліції Великобританії
ПРЕДМЕТ, ВИДИ СУДОВОЇ ПРОМОВИ
Римське право найдавнішого, класичного та посткласичного періодів
Національна ментальність
Мінімізація фінансових витрат емітента
Молоко і вершки
Торговые барьеры для пшеницы на Украине и в России
Функції релігії та релігійних організацій у суспільстві
Адвокатура
Безперервне навчання працівників
Захист права власності у Римі
Охорона праці
Поняття судової практики та її види. Витребовування майна з чужого незаконного володіння
Правозастосування як стадія реалізації цивільного законодавства України. Поняття та види судових прецендентів
БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
БІЗНЕС-ПЛАН ЛІТЕРАТУРНОГО КАФЕ
ЕКОНОМІЧНА ТЕОРІЯ ПРОПОЗИЦІЇ. КРИВА А. ЛАФФЕРА. ЕКОНОМІЧНА ПРОГРАМА ФІЗІОКРАТИЧНОЇ ШКОЛИ
Завдання та напрямки контррозвідувальної діяльності СБУ та інших спецслужб країн колишнього СРСР та СНД
Конфлікти та їх вирішення
МОДЕЛЮВАННЯ У НАУКОВОМУ ДОСЛІДЖЕННІ
Облік і аудит доходів і витрат та фінансових результатів комерційного банку
ОРГАНІЗАЦІЯ І ТАКТИКА ДІЯЛЬНОСТІ СПЕЦСЛУЖБ ІНОЗЕМНИХ ДЕРЖАВ ПО ЗБОРУ ІНФОРМАЦІЇ ІЗ ВІДКРИТИХ ДЖЕРЕЛ - ТАЄМНО
ОСОБЛИВІСТЬ ЮРИДИЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
Суб'єкт і об'єкт наукового пізнання. Поняття наукової методології і методів наукового пізнання
Сутність ефективності запровадження сучасних технологій навчання у викладанні юридичних дисциплін
Товарознавство
Філософія права. Ідея права і правова ідея. Догма права. Поняття онтології права






























*Адміністрація сайту не несе ніякої відповідальності за зміст і достовірність матеріалів, а також наслідки, які можуть виникнути унаслідок їх використання. Дані, що стосуються конкретних підприємств, імена є вигаданими, будь-який збіг - випадковий.
stydentam.org.ua © 2009-2015
KMindex Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
page views